Limbi, literaturi și civilizații străine: italiană

LIMBI, LITERATURI ȘI CIVILIZAȚII STRĂINE: ITALIANĂ

Visione d’insieme sull’italianità, interdisciplinarietà, abilità e competenze professionali

De ce să alegi masteratul de Limbi, literaturi și civilizații străine: italiană?

Vei dobândi o perspectivă lingvistică asupra limbii italiene și a limbilor romanice în general. Vei studia structura și evoluția limbii italiene cu accent pe tendințele actuale, vei învăța tehnicile și practicile esențiale pentru a deveni un traducător sau interpret de succes, respectând specificul fiecărei limbi și culturi. Vei putea traduce o varietate de texte, de la literatură la documente oficiale și materiale promoționale.

Vei aprofunda operele marilor scriitori italieni și îți vei dezvolta abilitățile critice de analiză și interpretare a textelor literare. Vei dezvolta abilități de cercetare bibliografică, analiză critică a textelor și redactare academică. Vei învăța să formulezi argumente solide, să structurezi o lucrare de cercetare și să prezinți rezultatele într-un mod clar și concis.

Vei explora cultura italiană în profunzime, descoperind arta, muzica, gastronomia, tradițiile și obiceiurile specifice Italiei. Vei dobândi o înțelegere profundă a identității italiene și o perspectivă interdisciplinară asupra culturii italiene.

Vei putea participa la proiecte de cercetare sub îndrumarea profesorilor, acumulând experiență în domeniul academic.

Ce vei studia?

Un itinerar din vechime până în contemporaneitate prin limba, literatura și cultura italiană. Vei descoperi sau redescoperi frumusețile Italiei, îți vei delecta auzul cu armonia muzicii lirice italiene, vei aprofunda marii autori ai literaturii italiene, vei exersa stilurile funcționale ale limbii și vei intra în contact cu traducerea și interpretariatul profesional.

Cursurile sunt concepute atât pentru lărgirea orizontului cultural, cât și pentru îmbunătățirea abilităților lingvistice ale cunoscătorilor de limbă italiană, INDIFERENT DE FACULTATEA ABSOLVITĂ:

  • La diacronia delle forme e dei generi artistico-letterari
  • La letteratura nel contesto culturale dall’Antichità alla contemporaneità
  • Cultura e civiltà italiana: Italia, terra benedetta della cultura e dell’arte: Antichità, Medioevo, Rinascimento e Barocco
  • Lingua italiana – I linguaggi settoriali, la pragmatica del discorso, la parlata dei giovani, la lingua della pubblicità
  • Corso complesso – Lectura Dantis e l’attualità del pensiero dantesco
  • Poetiche e tecniche di analisi del testo letterario – I libretti d’opera
  • Corso speciale di lingua italiana – Traduttologia e i segreti del traduttore; interpretariato consecutivo e simultaneo
  • Corso speciale di letteratura italiana – Luigi Pirandello e il suo mondo “fuori di chiave”

Precizări legate de admitere

Vei pregăti unul din subiectele propuse și îl vei prezenta în fața comisiei.

Persoana de contact

Conf. univ. dr. Gabriela DIMA
Email: g.dima@uaic.ro