Simpozionul Național Studențesc Colloquium Antiquitatis

Vă invităm să participați la ediția a VI-a a Simpozionului Național Studențesc Colloquium Antiquitatis, 24-26 aprilie 2024, eveniment științific inițiat de studenții și masteranzii secției de Filologie Clasică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu sprijinul cadrelor didactice ale colectivului universitar.
Ne adresăm exclusiv studenților, masteranzilor și doctoranzilor. Prezentul proiect își propune să încurajeze dezvoltarea abilităților de cercetare ale acestora, să stimuleze dialogul de idei printr-o abordare interdisciplinară și să aducă laolaltă un număr cât mai mare de reprezentanți din următoarele domenii de studiu:
– filologie clasică, limbă și literatură; teologie; istorie; arheologie; drept; filosofie; medicină; științe ale educației;
Participanții vor avea ocazia să-și prezinte cercetările proprii, să participe la workshop-uri în cadrul fiecărei secțiuni, să obțină feedback de la profesori și colegi, să practice scrierea de lucrări științifice, să vorbească în public și să se întâlnească cu studenți din alte universități.
Temele propuse spre dezbatere vizează în principal Antichitatea greco-latină și moștenirea ei, transmisă până în prezent prin limbile și culturile romanice. Lucrările simpozionului se vor desfășura în format HIBRID (mixt).
Cei interesați sunt rugați să trimită titlul comunicării și un rezumat al acesteia (maximum 300 de cuvinte) până la data de 31 martie 2024, completând formularul de înscriere (Link-ul pentru accesare: https://forms.gle/iJozSAH43MLm7qNM6).

Calendar:

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea Litere – Corp A
Bulevardul Carol I nr. 11, Iași – ROMÂNIA, https://filologieclasica.ro/
24 – 26 aprilie: Desfășurarea simpozionului (Format Hibrid)

Pagină Facebook: https://fb.me/e/1vmLul97q

Detalii organizatorice:
Organizatorii asigură pentru perioada 24-26 aprilie: prânz & coffee break & cazare. Mai multe detalii de logistică vor fi trimise participanților odată cu elaborarea programului.
Cele mai bune lucrări vor fi selectate de către o comisie științifică, pentru a fi publicate într-un volum colectiv, la o editură de prestigiu din România.
Nu vom percepe taxe pentru participarea la simpozion și pentru publicarea volumului colectiv.
Pentru orice nelămuriri, ne puteţi contacta la adresa simpozionului: colloquium.antiquitatis@gmail.com sau la numerele de telefon +40 745 840 426; +40 740 761 454.

ORGANIZATORI:
Toma GANIA
Claudiu-George DULGHERU
Dimitrie DALIDIS
Diana BODEA
Andrei FÎNARU